ЗМІ розповіли, скільки заробляють президенти

14 вересня 2024 р. 17:44

14 вересня 2024 р. 17:44


Доходи українського лідера Володимира Зеленського досить скромні. Його зарплата в 50 разів менша за зарплату глави США. Більше за Зеленського навіть заробляє президентка Молдови Майя Санду. Про це пише OBOZ.UA.

Так, вказується, що президент США Джо Байден щомісяця за свою працю отримує близько 33,3 тис. доларів.

Щомісячний дохід канцлера Німеччини Олафа Шольца становить 32,7 тис. євро. євро (або 35,8 тис. доларів). У цю суму вже включено різні надбавки. Заробітна плата складається з посадового окладу, надбавки за загальну посаду, місцевої надбавки, компенсації витрат на службу тощо.

Прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз щомісяця отримує близько 31,6 тис. доларів.

Глава уряду Канади Джастін Трюдо заробляє близько 23 тис. доларів щомісяця.

Президент Франції Еммануель Макрон - 15, 8 тис. доларів щомісяця.

Президент Польщі Анджей Дуда заробляє 4,4 тисячі доларів на місяць. У бюджеті на новий рік передбачено збільшення базової величини на 4,1%. Його ухвалення означатиме, що зарплата президента з січня 2025 року становитиме 4,6 тис. доларів.

Досить добре заробляє Віктор Орбан. Прем'єр Угорщини отримує близько 15,1 тисяч доларів на місяць. При цьому, Угорщина вважається однією з найбідніших країн ЄС.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі отримує щомісяця близько 2,4 тисячі доларів на місяць. Президент Молдови Майя Санду, заробляє 1,6 тисячі доларів на місяць.

Досить низька зарплата у президента України Володимира Зеленського - 28 тисяч гривень або 674 долари на місяць.

ЗМІ розповіли, скільки заробляють президенти

Джерело: socportal.info (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua