«Укрзалізниця» попередила про зміни руху низки пасажирських поїздів через повені у Європі

16 вересня 2024 р. 10:13

16 вересня 2024 р. 10:13


Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти.

  • Рейс «Чоп – Відень» угорськими вагонами класу «Інтерсіті» також обмежений до Будапешта.
  • Потяг «Прага – Чоп» прямує в обʼїзд і прибуде до Чопа на дві 2 години пізніше до розкладу. З Чопа – за графіком.
  • Водночас усі поїзди у сполученні України та Варшави, Хелма, Перемишля, Кошице, Будапешта, Захоні курсують без змін.

Контекст

Через повені в Центральній Європі минулими вихідними тисячі людей були евакуйовані зі своїх будинків. Тривала злива призвела до виходу річок з берегів у кількох частинах регіону.

Найсильніші повені за останні три десятиліття спостерігались в районах Чеської Республіки та Польщі, що найбільш постраждали. Водночас у Румунії, яка у суботу прийняла на себе основний удар повені, в неділю дощі припинилися.

За вихідні було пошкоджено тисячі будинків, змито мости та щонайменше 250 000 домогосподарств, переважно в Чеській Республіці, постраждали від відключень електроенергії. У Австрії, провінцію неподалік Відня, де загинув пожежник, влада оголосила зоною лиха і застерегла від поїздок без нагальної потреби.

Премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск, який відвідав затоплені райони, заявив на платформі X, що уряд оголосить про введення надзвичайного стану і звернеться за допомогою до Європейського союзу.

«Укрзалізниця» попередила про зміни руху низки пасажирських поїздів через повені у Європі

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua