Mastercard купує одну з найбільших компаній з кібербезпеки у світі - Recorded Future

16 вересня 2024 р. 10:17

16 вересня 2024 р. 10:17


Компанія Mastercard оголосила про придбання однієї з найбільших у світі компаній з аналізу загроз - Recorded Future. Сума угоди складає 2,65 мільярда доларів.

Про це повідомила пресслужба Mastercard.

Угода, завершення якої очікується в першому кварталі 2025 року, підлягає перевірці з боку регуляторних органів та інших звичайних умов закриття.

У Mastercard зазначають, що потреба у цілосності та глобальному кіберзахисті ще ніколи не була більшою, оскільки ризик кіберзагроз росте по мірі впровадження та прийняття нових технологій. Тільки в 2024 році, за прогнозами, кіберзлочинність нанесе збитків на 9,2 трильйона доларів у всьому світі.

Mastercard і Recorded Future використовуватимуть штучний інтелект (ШІ) для аналізу мільярдів точок даних з метою виявлення потенційних загроз, допомагаючи захистити людей і бізнес. Об'єднання цих команд, технологій і досвіду дозволить розробляти ще більш надійні практики і забезпечувати більшу синергію в кібербезпеці і розвитку, укріплюючи бренд Mastercard як знак довіри.

Сьогодні Recorded Future і Mastercard співпрацюють над сервісом на базі ШІ, який швидше і точніше повідомлятиме фінансові установи про ймовірність компрометації платіжної карти. З моменту запуску на початку 2024 року сервіс вдвічі збільшив швидкість виявлення скомпрометованих карт у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про Recorded Future

Recorded Future — одна з найбільших у світі компаній зі збору даних про загрози, що має понад 1900 клієнтів у 75 країнах, включаючи уряд 45 країн і понад 50% компаній зі списку Fortune 100.

Recorded Future забезпечує видимість потенційних загроз у режимі реального часу, аналізуючи широкий набір джерел даних для надання інформації, що дозволяє клієнтам здійснювати дії для зниження ризиків. Ця можливість у поєднанні з використанням компанією ШІ та іншими технологіями доповнить послуги Mastercard з ідентифікації, запобігання шахрайству, прийняття рішень у режимі реального часу та кібербезпеки, а також надасть розширені можливості аналізу загроз для мережевих торговців та фінансових організацій.

Фото: ua.depositphotos.com

Mastercard купує одну з найбільших компаній з кібербезпеки у світі - Recorded Future

Джерело: delo.ua (Фінанси)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua