В Україні оновлять систему бронювання для бізнесу: що відомо

16 вересня 2024 р. 10:31

16 вересня 2024 р. 10:31


Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що наразі понад 900 тис. українців отримали бронь від мобілізації, але уряд допускає можливість збільшення обсягів бронювання

Про це він сказав під час Ялтинської європейської стратегії (YES).

Кількість заброньованих від мобілізації

"У нас сьогодні понад 900 тисяч людей в бізнесі є заброньованими. Це важливий показник. Ми розуміємо, що можемо припускати ще більшу кількість заброньованих в бізнесі, але за умов, щоб була дотримана повністю "математика" мобілізації", - підкреслив Шмигаль

Він зазначив, що у питанні мобілізації необхідно дотримуватися балансу, який вимагає координації між урядом, військовими, українським бізнесом.

Шмигаль також анонсував оновлення "продукту бронювання для бізнесу" найближчим часом, наголосивши, що уряд дотримуватиметься принципу " воюй або працюй" .

"У країні, яка воює не має іншого шляху, ніж коли частина населення воює і платить за нашу майбутню перемогу своїми життями, друга частина населення має працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все для того, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій", - підсумував прем'єр-міністр, додавши, що мобілізація залишається пріоритетом для держави.

Бронювання в Україні

Нагадаємо, 7 червня уряд ухвалив постанову про цифровізацію бронювання , що значно зменшить корупційні ризики під час бронювання співробітників критично важливих підприємств та мінімізує людський фактор у цьому процесі.

17 липня на порталі "Дія" запрацював сервіс електронного бронювання військовозобов'язаних , призначений для керівників критично важливих підприємств та підприємств, що забезпечують потреби Сил оборони.

Також Міністерство економіки працює над критерієм економічного бронювання , яке хочуть запустити у жовтні-листопаді. Планують привʼязати цю можливість до рівня зарплат.

В Україні оновлять систему бронювання для бізнесу: що відомо

Джерело: delo.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua