"Укрзалізниця" скасувала низку рейсів через повені в ЄС

16 вересня 2024 р. 10:34

16 вересня 2024 р. 10:34


У Польщі, Чехії та Австрії залізничні оператори країн тимчасово скасували низку рейсів до України. Причиною стали повені, що накрили Центральну Європу.

Зазначається, що пік негоди в Австрії очікується сьогодні -завтра, тож поновлення руху швидким не буде, вокзали й метро завтра будуть частково зачиненими.

Як повідомляють в "Укрзалізниці", рейс Відень - Київ - Відень щонайменше у понеділок курсуватиме як Будапешт - Київ - Будапешт.

Також рейс Чоп - Відень угорськими вагонами класу Інтерсіті обмежений до Будапешта через неможливість виїхати з Відня.

Пасажирів із квитками у Відні просять звертатися до інформаційно-сервісного пункту за безкоштовним поселенням і харчуванням на період негоди.

Крім того, рейси Прага - Перемишль - Прага поки що не здатні проїхати затоплену ділянку на кордоні Чехії та Польщі, тому вони скасовані.

Рейс Прага - Чоп прямує в обʼїзд і прибуде до Чопа +2 години до розкладу. З Чопа - за графіком.

Натомість рейси з/до Варшави, Хелма, Перемишля, Кошице, Будапешта, Захоні курсують без змін.

В "Укрзалізниці підкреслили, що приймають пасажирів, які не встигли на свої рейси через безпрецедентну негоду, на інші рейси з Польщі за сьогоднішніми квитками на будь-які вільні місця.

"Працюємо разом із європейськими колегами, щоб максимально організовано впоратися зі стихією", - наголосили в УЗ.

Зауважимо, “Укрзалізниця” розширює практику верифікації пасажирів на популярні міжнародні рейси через “Дія.Підпис”. З  серпня 2024 року купити квитки можна буде тільки після підтвердження особистості через додаток "Дія" або на новому сайті перевізника.

"Укрзалізниця" скасувала низку рейсів через повені в ЄС

Джерело: delo.ua (Бізнес)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua