Український оборонний стартап Swarmer залучив $2,7 млн інвестицій від американських фондів

16 вересня 2024 р. 13:18

16 вересня 2024 р. 13:18


Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Раунд фінансування на $2,7 млн очолила американська оборонна технологічна компанія R-G.AI.
  • Також участь у фінансування взяли американський фонд Radius Capital, Green Flag Ventures і D3.
  • «Зараз в Україні використовується понад 50 000 дронів на місяць, і наступним етапом є доповнення цієї великої кількості безпілотників передовими технологіями, які зменшують кількість людей в ланцюгу прийняття рішень, зберігаючи життя захисників та знищуючи ворога», – цитується в пресрелізі керівна партнерка D3 Евелін Бучацький .
  • Інвестиція R-G.AI є частиною ширшої стратегічної угоди, в рамках якої буде створено нову категорію системних рішень, ідеться у пресрелізі. «Це стане першою платформою, розробленою спеціально для реалізації можливостей продуктів Swarmer, таких як Trident OS та Styx AI, кожна з яких була успішно перевірена у більш ніж 10 000 місіях у змодельованому середовищі й вдосконалена на полі бою», – зазначається у повідомленні.

Контекст

Swarmer заснували Сергій Купрієнко та Алекс Фінк у травні 2023-го. Продукт компанії – програмне забезпечення Styx AI – дозволяє управляти відразу декількома безпілотниками, що підвищує ефективність одного пілота. Наразі рішення може об’єднати в рій 10-15 дронів.

У червні Купрієнко розповів Reuters, що система дасть змогу збільшити масштаби залучення дронів. В її межах кожен коптер зможе планувати свої власні дії та прогнозувати поведінку інших у складі рою. Він розповів, що в той час, як оператори БпЛА намагаються виконувати операції із залученням понад п'яти безпілотників, штучний інтелект зможе оперувати сотнею.

Раніше Swarmer вже отримувала фінансування від D3, серед партнерів якого колишній гендиректор Google Ерік Шмідт. Стандартний чек фонду — $125 000.

Український оборонний стартап Swarmer залучив $2,7 млн інвестицій від американських фондів

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua