Мінекономіки планує цифровізувати девʼять дозволів для бізнесу у межах проєкту «єДозвіл»

16 вересня 2024 р. 15:28

16 вересня 2024 р. 15:28


Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • «єДозвіл» буде реалізовано у два етапи. Перший включає девʼять дозволів, які мають найбільший попит або найбільші корупційні ризики, каже заступник міністра.
  • У жовтні має з'явитися дві послуги – щодо продовження граничних строків розрахунків за окремими операціями з експорту та імпорту товарів, установлених Національним банком та декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.
  • Решта дозволів, які мають оцифровувати у межах першої черги :

Контекст

Уряд у липні схвалив запуск експериментального проєкту із запровадження Єдиної державної електронної системи дозвільних документів «єДозвіл» на порталі «Дія».

В сервісі вже доступне отримання декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Система автоматично перевіряє документи, які завантажить користувач, за спеціальним алгоритмом. Якщо рівень ризику низький – реєстрація відбудеться автоматично. Якщо система знайшла ризик – заяву розгляне представник держоргана і надасть відповідь про видачу ліцензії протягом 10 днів.

Мінекономіки планує цифровізувати девʼять дозволів для бізнесу у межах проєкту «єДозвіл»

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua