Італія збільшить підтримку у відновленні енергосектору України

16 вересня 2024 р. 18:02

16 вересня 2024 р. 18:02


Італія посилюватиме підтримку України в цілому і, зокрема, українського енергосектору на різних рівнях – міждержавному, G7+, Європейського Союзу, а також на рівні приватних компаній.

Про це заявив спеціальний представник міністра закордонних справ Італії з питань відбудови та стійкості України Давіде Ла Чечіліа, повідомляє Міністерство енергетики України.

У відомстві зазначають, що на зустрічі міністра енергетики Германа Галущенка з представником Італії йшлося про напрямки допомоги українському енергосектору в процесі відновлення після російських атак та його подальшого розвитку.

За словами Галущенка, наразі першочерговими є проєкти з розбудови розподіленої генерації, резервного живлення критичної інфраструктури та посилення захисту енергооб’єктів.

"Сьогодні в Україні триває випробування усіх видів енергетичного обладнання провідних світових виробників. Саме тут енергетичні компанії можуть довести, наскільки ефективним і надійним є їхнє устаткування, зокрема, для використання в умовах воєнного часу", - зазначив він.

Також в Міненерго повідомили, що окремо обговорювалися питання розвитку відновлюваної енергетики, а саме сонячної генерації. Міністр подякував італійській стороні за участь у кампанії, яка реалізується за ініціативою Європейської комісії, щодо забезпечення сонячними панелями українських закладів системи охорони здоров’я.

Також сторони обговорили підготовку до конференції з відбудови, яка відбудеться наступного року в Італії.

Українська енергетика отримає понад 1 мільярд доларів додаткової допомоги

Під час Міжнародної конференції з відновлення України 2024 у Берліні відбулося засідання високого рівня Координаційної групи G7+ з надання допомоги енергосектору України за участю представників 25 країн. Тоді було оголошено про додаткову підтримку на суму понад 1 млрд доларів .

Крім того, країни-партнери наголосили на важливості збільшення експорту електроенергії в Україну ENTSO-E та посилення зусиль з надання обладнання для ремонтів до зими 2024/2025 років.

Нагадаємо, у травні Швеція оголосила про пакет допомоги Україні у розмірі близько 57 мільйонів євро для збільшення потужностей з виробництва та передачі електроенергії.

Також повідомлялося, що у липні міжнародні партнери надали Україні понад 2,3 тисячі тонн енергетичного обладнання після поновлення російських атак на енергетику.

Італія збільшить підтримку у відновленні енергосектору України

Джерело: delo.ua (Бізнес)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua