Онлайн платформа «Пульс». Підприємці зможуть проголосувати за головні проблеми бізнесу

16 вересня 2024 р. 18:06

16 вересня 2024 р. 18:06


Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Завдяки новій функції на платформі підприємці можуть проголосувати за проблеми, які найбільше заважають розвитку їх бізнесу.
  • Результати голосування будуть передаватись на розгляд Ради з підтримки підприємництва в умовах воєнного стану, консультативно-дорадчому органу при Президентові України.

Фото: Скріншот із pulse.gov.ua

  • Як і раніше, на платформі можна додатково попросити допомоги у вирішенні проблем, якщо вони виникли у взаємодії з держорганами, а також поставити оцінку державному сервісу.
  • Всі відгуки відцифровуються та на основі аналізу цих даних буде формуватися Індекс задоволеності підприємців (Entrepreneur Satisfaction Score). Статистика цих відгуків доступна у вигляді дашбордів на сайті, що дозволить будь-кому в режимі реального часу спостерігати за ситуацією.
  • Найбільше через «Пульс» повідомляють про: неправомірні дії з боку держорганів; непрозорість процедур, нестачу зрозумілого алгоритму дій; пропозиції змін до законодавства і покращення процесів взаємодії «держава — підприємець»; пасивну позицію органів влади, бездіяльність.
  • У планах розробників інтегрувати «Пульс» до більшості державних послуг, щоб була можливість надати миттєву оцінку максимальній кількості державних сервісів.

Контекст

У першому кварталі 2024 року Рада бізнес-омбудсмена отримала 345 звернень від представників бізнесу , з яких установа закрила 162 справи. Це на вісім звернень більше порівняно з четвертим кварталом 2023 року. У першій трійці проблем бізнесу знову опинились податкові питання (60%), дії правоохоронних органів (14%) та митні питання (7%).

Місяць тому платформу «Пульс» запустили в режимі бета-тестування. Мета платформи – створити єдиний цифровий інструмент для прозорих відносин між державою та бізнесом для підвищення якості державних послуг, зазначило Мінекономіки.

Онлайн платформа «Пульс». Підприємці зможуть проголосувати за головні проблеми бізнесу

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua