Платформа "Пульс": підприємці зможуть проголосувати за найбільш актуальні проблеми бізнесу

16 вересня 2024 р. 18:55

16 вересня 2024 р. 18:55


Відтепер на онлайн-платформі "Пульс" українські підприємці зможуть проголосувати за найбільш актуальні проблеми, які перешкоджають розвитку бізнесу.

Про це повідомило Міністерство економіки України.

Як пояснив заступник міністра економіки Олександр Циборт, у функціонал платформи додали сервіс експрес-голосування. Також він повідомив, що результати будуть передаватись на розгляд Ради з підтримки підприємництва в умовах воєнного стану, консультативно-дорадчому органу при президентові України.

"Як і раніше, на платформі можна додатково попросити допомоги у вирішенні проблем, якщо вони виникли у взаємодії з держорганами, а також поставити оцінку державному сервісу", — зазначив Циборт.

Про онлайн-платформу "Пульс"

Разом з тим заступник міністра наполягає, що "Пульс" — це не просто онлайн-платформа для скарг і пропозицій. Вона має стати консолідованим голосом підприємців, джерелом даних для реформ, прикладним і прозорим інструментом взаємодії бізнесу з державою та держави з підприємцями, який відображає реальний стан бізнес-клімату в країні.

На платформі "Пульс" підприємці можуть залишити також і позитивні відгуки. Це допомагає державі масштабувати ефективні практики взаємодії із бізнесом. Всі відгуки відцифровуються та на основі аналізу цих даних буде формуватися Індекс задоволеності підприємців (Entrepreneur Satisfaction Score). Статистика цих відгуків доступна у вигляді дашбордів на сайті, що дозволить будь-кому в режимі реального часу спостерігати за ситуацією.

Платформу "Пульс" запустили в режимі бета-тестування понад місяць тому. Найбільше через "Пульс" повідомляють про таке:

  • неправомірні дії з боку держорганів;
  • непрозорість процедур, нестачу зрозумілого алгоритму дій;
  • пропозиції змін до законодавства;
  • пропозиції покращення процесів взаємодії "держава - підприємець";
  • пасивну позицію органів влади, бездіяльність.

В Мінекономіки зазначають, що 100% заповнених заявок прийняті в роботу. У планах розробників інтегрувати "Пульс" до більшості державних послуг, щоб була можливість надати миттєву оцінку максимальній кількості державних сервісів.

Нагадаємо, на початку вересня Кабінет міністрів схвалив Стратегію відновлення, сталого розвитку та цифрової трансформації малого і середнього підприємництва на період до 2027 року. Вона визначає ключові напрями державної політики у сфері малого та середнього бізнесу. Основний фокус лежить на розв’язанні проблем бізнесу в Україні — доступу до фінансування, перебоїв з логістикою, зниження купівельної спроможності та нестачі кваліфікованих кадрів.

Фото: ua.depositphotos.com

Платформа "Пульс": підприємці зможуть проголосувати за найбільш актуальні проблеми бізнесу

Джерело: delo.ua (Бізнес)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua