Найвищий показник за останні 13 років: ціни на каву продовжують рости

16 вересня 2024 р. 22:47

16 вересня 2024 р. 22:47


Про це повідомляє Bloomberg.

Ф'ючерси зросли на 4,8% до $2,718 за фунт у Нью-Йорку, що є найвищим показником з 2011 року. Цього року ціни зросли приблизно на 40%, оскільки брак дешевших зерен робусти стимулює попит на сорт арабіки, якому надають перевагу спеціалізовані мережі, - зазначають фахівці.

Подорожчання триває через побоювання, що погодні умови в Бразилії, яка є головним виробником кави, знизять обсяги виробництва. У країні завершується збір урожаю 2024-25 років і перспективи зниження виробництва вже видно.

Спека та посуха пошкодили поля. Водночас у найближчі два тижні в основних регіонах вирощування кави в Бразилії не буде дощів. Тому зараз експерти більше сфокусувалися на потенціалі наступного сезону.

За словами аналітика Rabobank Карлоса Мера, потенціал урожаю арабіки у 2025/26 році висить на волосині. Адже від початку посушливого сезону у квітні кількість опадів у районах вирощування арабіки постійно нижча за норму.

Ця проблема виникла в той час, коли кавова індустрія потерпає від перевантаженості портів у кількох країнах, глобального браку контейнерів, збоїв у роботі Червоного моря, а також врожаїв, що розчаровують, у В'єтнамі, - додав він.

Також ціни зростають і на робусту, підскочивши на 4,2% у понеділок.

Найвищий показник за останні 13 років: ціни на каву продовжують рости

Джерело: socportal.info (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua