Telegram залишається основним джерелом новин для українців – дослідження

19 вересня 2024 р. 19:30

19 вересня 2024 р. 19:30


Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням.

Ключові факти

  • Telegram значно переважає інші месенджери, які використовують українці у побутовому спілкуванні. За останній рік його популярність зросла до 81%.
  • Що ж стосується інших соцмереж, з яких українці черпають дані, то за рік більше зросла популярність YouTube – до 19%, однак впала популярність як джерела інформації Facebook – з 19 до 16%.
  • Половина українців виступає проти, щоб держава втручатись в роботу Telegram, третина вважають корисною певну регуляцію, а 4% виступають за заборону його в Україні.
  • У разі заборони Telegram половина українців (52%) шукатимуть інші джерела споживання новин, 31% користуватимуться Telegram і далі через сервіси обходу, а ще чверть готові підписатись на ті ж ресурси та блогерів на інших сервісах.

Контекст

На початку вересня Forbes Ukraine дізнався, що депутати Верховної Ради повертаються до роботи над законодавством, що дозволить державі регулювати цифрові платформи, такі як Telegram.

Ще у березні законопроєкт про це зареєстрував нардеп від опозиційної фракції ЄС Микола Княжицький. До кінця вересня на його основі буде написаний доповнений документ, що, ймовірно, міститиме норму про механізм потенційного блокування месенджера у разі невиконання певних вимог української влади, каже Forbes голова профільного комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв («Слуга народу»).

Про які вимоги йдеться? Перш за все – про створення представництва Telegram в Україні, розповідає Потураєв. Як саме це може працювати на практиці та які проблеми з цим можуть виникнути, читайте в матеріалі Forbes Ukraine .

Telegram залишається основним джерелом новин для українців – дослідження

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua