Україна не веде переговори про транзит азербайджанського газу - ЗМІ

20 вересня 2024 р. 02:46

20 вересня 2024 р. 02:46


Між Україною та Азербайджаном зараз немає ані підписаного договору про транзит азербайджанського газу замість російського, ані відповідних переговорів , пише " Європейська правда " із посиланням на джерело в уряді.

"Проте якщо Угорщина чи Словаччина, виключно за підтримки Єврокомісії, у відповідності до нашої Угоди про асоціацію, попросять нас транспортувати, наприклад, азербайджанський газ, у нас не буде підстав їм відмовити", – зауважує співрозмовник журналістів.

За його словами, в уряді свідомі того, що Росія може підмішувати свій газ до азербайджанського, якщо той постачатиметься до Європи.

"Європейським країнам комфортніше перед своїм суспільством вдавати, що вони закуповують газ в третіх країнах, а не в Росії", - зауважує урядовець.

Раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв стверджував, що до нього звернулися Україна, Росія та ЄС щодо продовження транзиту газу територією України. За його словами, переговори тривають вже кілька місяців.

У Міжнародному енергетичному агентстві (МЕА) допускають, що транзит газу територією України продовжиться , однак готуються до його зупинки у 2025 році.

Україна не веде переговори про транзит азербайджанського газу - ЗМІ

Джерело: zn.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua