Ветерани та ветеранки можуть пройти безкоштовне навчання та працевлаштуватися в агросекторі

20 вересня 2024 р. 08:44

20 вересня 2024 р. 08:44


Мета проєкту — забезпечити інтеграцію ветеранів і ветеранок в аграрний сектор, надати можливість безкоштовно здобути нову спеціальність чи підвищити кваліфікацію, отримати необхідні навички для подальшого працевлаштування в агросфері, створення власної справи та розвитку агробізнесу.

Кваліфіковані спеціалісти допоможуть отримати необхідні знання й навички для опанування нової професії, започаткування чи розширення власної справи. Нададуть практичні поради, потрібні при пошуку роботи: щодо правильного написання резюме, мотиваційних листів, успішного проходження співбесіди, роботи з ресурсами для пошуку роботи, профорієнтаційної роботи та інформаційно-консультаційної підтримки.

А агропідприємства-партнери проєкту нададуть ветеранам і ветеранкам пропозиції для подальшого працевлаштування.

Проєкт також сприятиме зменшенню дефіциту робочої сили та розвитку аграрної сфери в Україні, що економічно зміцнюватиме та підсилюватиме спроможності агровиробників.

Цей проєкт дуже важливий як для ветеранів, так і для аграріїв. Для ветеранів це можливість здобути необхідну професію й реалізуватися в ній. А для аграріїв — отримати кваліфікованих працівників, яких зараз, під час війни, дуже бракує. Водночас це підтримка аграрного сектору та економіки України загалом — одне з ключових на сьогодні питань, над яким ми маємо спільно працювати, — зазначає Людмила Тимошенко, директорка виконавчого партнера проєкту — компанії «АгріАналітика».

Довідка

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) реалізує проєкти, спрямовані на підтримку та розвиток аграрного сектору в Україні. Фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і впроваджується компанією Chemonics International.

Ветерани та ветеранки можуть пройти безкоштовне навчання та працевлаштуватися в агросекторі

Джерело: socportal.info (Бізнес)