Власника АЗС KLO оштрафували на 5,2 млн грн: що сталося

20 вересня 2024 р. 11:52

20 вересня 2024 р. 11:52


19 вересня 2024 року Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ "Конверс Лінк" , яке є власником АЗС KLO, на 5,2 млн грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що регулятор визнав, що ТОВ "Конверс Лінк" вчинило порушення, а саме:

  • не надало інформацію АМКУ у встановлений строк. За вчинене порушення застосовано штраф у розмірі 1,5 млн грн;
  • подало інформацію в неповному обсязі у встановлені строки. За вчинені порушення застосовано штрафи у сумарному розмірі 3,7 млн грн.

В АМКУ зауважують, що вимоги до ТОВ "Конверс Лінк" надсилалися у межах дослідження на ринках нафтопродуктів, пов’язаних зі встановленням цін протягом 2022 року.

"Однак, компанія не надала інформацію на вимоги АМКУ. Це перешкоджало об’єктивному, повному та всебічному аналізу інформації під час дослідження ринків світлих нафтопродуктів (пального), що враховано під час визначення розміру штрафу. Також регулятор врахував повторність вчинення правопорушення", - підкреслили в АМКУ.

За даними youcontrol , ТОВ "Конверс Лінк", яке займається продажем пального, було зареєстровано у 2017 році у Київській області. Власником компанії значиться В’ячеслав Баранов.

ТОВ "Конверс Лінк" володіє мережею автозаправних станцій KLO, яка станом на 2024 рік налічує понад 70 АЗК з власними ресторанами, магазинами, кафе, мийками, зарядними станціями для електромобілів в Києві, Київській, Житомирській, Чернігівській, Львівській областях.

Власника АЗС KLO оштрафували на 5,2 млн грн: що сталося

Джерело: delo.ua (Бізнес)