Україна посіла 5-те місці у світі за рівнем розвитку цифрових державних послуг

20 вересня 2024 р. 13:15

20 вересня 2024 р. 13:15


Україна увійшла до топ-5 країн світу за рівнем розвитку цифрових державних послуг за версією Online Services Index — міжнародного дослідження E-Government Development Index, яке розробляє ООН та оцінює 193 країни.

За останні шість років Україна зробила значний прорив, піднявшись на 97 позицій із 102-го місця у 2018 році.

Фото 2 — Україна посіла 5-те місці у світі за рівнем розвитку цифрових державних послуг

Окрім 5-го місця за рівнем розвитку цифрових послуг, Україна також посідає перше місце за залученістю громадян до державних процесів через онлайн-сервіси, а цифровий досвід України привертає увагу інших країн, які прагнуть інтегрувати подібні сервіси.

"Цифровізація вже стала невідʼємною частиною життя українців — у застосунку Дія вже 20,9 мільйона користувачів, для яких доступні 21 документ та понад 30 сервісів. А на порталі Дія майже 6 мільйонів людей отримують більш ніж 120 прозорих послуг", - наголошують у відомстві.

Він додав, що Україна першою у світі прирівняла електронні документи до паперових і стала четвертою в Європі, яка запустила цифрові водійські права. Реєстрація ФОП у країні є найшвидшою у світі — усього за 4 секунди.

За словами Федорова, до 2026 року Україна прагне очолити світовий рейтинг за рівнем цифровізації державних послуг.

Додамо, 19 вересня почала працювати Єдина державна електронна система дозвільних документів “єДозвіл”, завдяки чому ФОП та керівники товариств з обмеженою відповідальністю можуть подавати декларацію відповідності матеріально-технічної бази (МТБ) вимогам законодавства з охорони праці онлайн.

Україна посіла 5-те місці у світі за рівнем розвитку цифрових державних послуг

Джерело: delo.ua (Бізнес)