"Фармак" купив британського виробника ліків A&S Group

20 вересня 2024 р. 13:43

20 вересня 2024 р. 13:43


Компанія Farmak Pharmaceuticals UK Ltd, яка є "дочкою" Farmak International, оголосила про завершення 19 вересня угоди з придбання в особі британської A&S Pharma Holdings Ltd групи компанії з виробництва дженериків.

Як йдеться у повідомленні міжнародного офісу української фармкомпанії, придбана нею група має ліцензії WDA (на оптову торгівлю), MIA (на виробництво та імпорт) та MS (на виробництво спеціальних лікарських засобів) та спеціалізується на пошуку та ліцензуванні дженериків для ринку Великобританії.

Компанія має кілька дозволів на продаж у Великій Британії, а також кілька нових заявок, які зараз розглядаються британськими регулюючими органами.

Зазначається, що після покупки Farmak Pharmaceuticals UK збереже засновника та команду групи, прагнучи зміцнити свої можливості розвитку бізнесу у Великій Британії через налагоджену мережу міжнародних партнерів.

"З точки зору розвитку бізнесу придбання A&S Group відкриває значні можливості для Farmak UK та наших міжнародних філій. Використовуючи широку мережу та комерційний досвід групи, ми зможемо прискорити наше розширення у нових терапевтичних областях та на нові ринки як у Великій Британії, так і для наших філій на міжнародних ринках", — прокоментував гендиректор Farmak Pharmaceuticals UK Марк Хуріган.

Нагадаємо, що в березні цього року "Фармак" купив польську фармацевтичну маркетингову компанію Symphar з офісом у Варшаві та 90 співробітниками, яка працює з більш ніж 50 продуктами в галузі діабетології, гінекології, психіатрії та неврології.

Пізніше стало відомо, що на придбання польської компанії, а також на модернізацію інформаційно-технологічних систем "Фармак" отримав кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку на 22 мільйони євро.

Заснований у 1925 році, "Фармак" є найбільшим виробником ліків в Україні. Компанія займається дослідженнями, розробкою, виробництвом та дистрибуцією ліків у 60 країн, має виробничі та науково-дослідні об'єкти не тільки в Україні, а й в Іспанії , а також 12 комерційних офісів по всьому світу.

"Фармак" купив британського виробника ліків A&S Group

Джерело: delo.ua (Бізнес)