Голосіївська прокуратура Києва закрила кримінальне провадження проти бізнесмена Олександра Соколовського

20 вересня 2024 р. 13:53

20 вересня 2024 р. 13:53


Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням.

Ключові факти

  • Кримінальне провадження закрито, а отримані підозри, вимагання грошових застав і арешт майна визнані незаконними, зазначив Олександр Соколовський .
  • За словами бізнесмена, у відстоюванні своєї позиції, йому допомогли Рада з питань підтримки підприємництва при Президентові України (РППП) і Офіс Генерального прокурора.
  • «Отримавши від мене офіційне звернення, РППП миттєво підключилась до вивчення наданих матеріалів і зробила все можливе для оперативного вирішення проблеми», – зазначає Соколовський.
  • Офіс Генпрокурора невідкладно організував перевірку звернення, а прокуратура Києва передала справу в Шевченківську окружну прокуратуру, де, після слідчих дій справу було закрито, додає він.
  • «Однак ця історія буде повністю завершена лише тоді, коли буде надана відповідна оцінка діям процесуального керівника — прокурора Голосіївської прокуратури Олександра Шаповалова», – зазначив Соколовський.

Контекст

Олександр Соколовський є співвласником однієї з найбільших текстильних компаній України «Текстиль-Контакт». До групи входять девʼять підприємств у семи регіонах України.

5 вересня заявив у Facebook про тиск із боку Голосіївської прокуратури м. Києва. «Історія виходить цікава – з обшуками, підозрами, вигаданими збитками державі на 46 млн грн та підняттям градуса залякування у вигляді запобіжних заходів моєму директору та партнеру на таку ж суму», – написав Соколовський .

Причина порушення справи – кілька тисяч метрів закинутих будівель колишнього піонертабору на околицях Києва з боку Бортничів на території 10 га, уточнив він.

«Кримінальне провадження триває більше року, і за цей час слідство проводило обшуки, допити, огляди та інші слідчі дії, спрямовані не на обʼєктивне розслідування, а на тиск на підприємство та його власників, йшлося в заяві «Маніфест 42». Детальніше про цю справу Forbes Ukraine писав тут .

Голосіївська прокуратура Києва закрила кримінальне провадження проти бізнесмена Олександра Соколовського

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua