Міноборони допустило до постачання у ЗСУ унікальний всюдихід-амфібію "ТАХА"

20 вересня 2024 р. 14:37

20 вересня 2024 р. 14:37


Міністерство оборони України кодифікувало та офіційно допустило до використання в Збройних силах України унікальний всюдихід-амфібію "ТАХА", розроблений українськими інженерами.

Про це повідомили у Міністерстві оборони.

Цей всюдихід відзначається здатністю працювати в екстремальних умовах — на болотах, глибокому снігу, плавнях, і навіть під час виїзду з води на кригу. Завдяки компактним габаритам і можливості розвертатися на місці, "ТАХА" є надзвичайно маневреним в обмежених просторах.

Повідомляється, що він може долати перешкоди висотою понад 1 метр, а його широкі шини чинять менший тиск на ґрунт, ніж людська нога, що робить його ефективним на нестабільних і сипучих поверхнях.

У відомстві зазначили, що "ТАХА" здатен перевозити до 1 тонни вантажу або 10 пасажирів, розвиваючи швидкість до 40 км/год на суходолі і до 6 км/год на воді. Всюдихід оснащений кількома паливними баками, що дозволяє йому працювати понад дві доби на одній заправці.

Транспорт вже активно використовується на фронті для евакуації поранених, транспортування боєприпасів та продуктів харчування в умовах складного рельєфу, де інша техніка не справляється.

Нагадаємо, 16 вересня Міноборони допустило до експлуатації бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP, виготовлений у Канаді.

У відомстві додають, що від початку широкомасштабного вторгнення було кодифіковано та допущено до експлуатації у військах понад 20 бронеавтомобілів класу MRAP .

Також додамо, що за 6 місяців 2024 року Міноборони кодифікувало та допустило до експлуатації у ЗСУ понад 20 зразків спеціальної легкої автомототехніки , призначеної для пересування по пересіченій місцевості та виконання завдань на воді.

Міноборони допустило до постачання у ЗСУ унікальний всюдихід-амфібію "ТАХА"

Джерело: delo.ua (Бізнес)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua