Літак "Нової пошти" виконав перший рейс у Європі під прапором України (ВІДЕО)

20 вересня 2024 р. 14:37

20 вересня 2024 р. 14:37


Boeing 737-800SF із флоту авіакомпанії Supernova Airlines групи компаній Nova ("Нова пошта") виконав перший рейс між європейськими аеропортами.

Зазначається, що 18 вересня 2024 року авіакомпанія Supernova Airlines виконала перший рейс на власному літаку Boeing 737-800SF під прапором України, з українськими реєстраційними знаками UR-NPA.

Уточнюється, що це був сертифікаційний політ - один з завершальних кроків в процесі введення Державіаслужбою України типу Boeing 737-800SF до сертифікату експлуатанта авіакомпанії Supernova.

Авіакомпанія планує розпочати регулярну комерційну експлуатацію літака в зимовому сезоні 2024-2025 року.

Більш детально про плани польотів авіакомпанія пообіцяла повідомити пізніше.

Зауважимо, Supernova Airlines — це нещодавно створена дочірня компанія групи компаній NOVA, яка має на меті забезпечити швидку доставку пошти, електронної комерції та вантажів магістральними маршрутами до та з України.

Авіакомпанія Supernova Airlines 6 січня 2023 року отримала український сертифікат експлуатанта , що надає можливість розпочати вантажні авіарейси.

До початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну "Нова пошта" планувала отримати два вантажні літаки Boeing 757-200F, і навіть мала попередні домовленості про їхній лізинг. На них поштовий оператор планував налагодити прямі рейси із США та Китаю до України.

Зараз у парку Supernova Airlines наявні два літаки Ан-26, які можуть здійснювати перельоти регіональними маршрутами.

Boeing 737-800 з флоту авіакомпанії Supernova Airlines 18 червня 2024 року виконав технічний рейс за маршрутом Гуанчжоу (Китай) – Вільнюс (Литва) з технічною зупинкою в аеропорту Ташкента, повідомляв співзасновник “Нової пошти” В’ячеслав Клімов.

"Літак виконав технічний переліт. Він не перевозив вантажі і цей рейс не слід розглядати як повноцінний початок комерційної діяльності SuperNova Airlines", – сказав Клімов.

Він наголошував, що авіакомпанія готується до виконання комерційних cargo-рейсів, але підготовка – складний процес, що потребує часу. Коли це станеться Клімов не уточнив, але не виключив, що до кінця року.

Нагадаємо, у січні 2024 року група компаній "Нова пошта" змінила назву на Nova . Це пов’язано з тим, що фірма розширила свій функціонал і вийшла за межі надання лише поштових послуг.

Літак "Нової пошти" виконав перший рейс у Європі під прапором України (ВІДЕО)

Джерело: delo.ua (Бізнес)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua