Шмигаль планує обговорити з фон дер Ляєн механізм передачі Україні $50 мільярдів заморожених активів РФ

20 вересня 2024 р. 15:25

20 вересня 2024 р. 15:25


Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував обговорення із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн механізму передачі 50 млрд доларів заморожених російських активів на потреби України.

"Для того, щоб повною мірою закрити весь дефіцит бюджету, необхідно нарешті використати заморожені на Заході російські активи . Тому одним із головних завдань зараз є погодження механізму, за яким Україна вже наприкінці року зможе отримати 50 млрд доларів завдяки цим замороженим активам агресора... Є політичне рішення країн G7. . Сьогодні під час зустрічі в Києві з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн будемо обговорювати деталі того, як ми хочемо прискорити необхідні рішення. Очікуємо на позитивні новини в цьому напрямі", - сказав він.

Шмигаль висловив вдячність партнерам за допомогу Україні. Він також нагадав, що наступного року потреба у зовнішньому бюджетному фінансуванні складає близько 38 мільярдів доларів.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю до української столиці із візитом прибула президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Вона має намір обговорити підтримку України з боку Європи, «від готовності до зими до оборони, вступу в ЄС і прогресу по кредитах G7».

Фото: t.me/Denys_Smyhal

Шмигаль планує обговорити з фон дер Ляєн механізм передачі Україні $50 мільярдів заморожених активів РФ

Джерело: ukrinform.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua