Україна посіла 5-е місце у світі за рівнем розвитку цифрових державних послуг

20 вересня 2024 р. 15:36

20 вересня 2024 р. 15:36


Україна увійшла до п’ятріки країн світу за рівнем розвитку цифрових державних послуг.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Відповідні результати показав рейтинг Оnline services Index , міжнародного дослідження E-Government Development Index, що оцінює 193 країни світу та розробляється ООН.

«Ще у 2018-му ми були на 102-му місці — 97 позицій угору за 6 років, цифри говорять самі за себе. Ціль Мінцифри — побудувати найзручнішу державу щодо державних послуг, тому всі сервіси, які запускає Мінцифра, орієнтовані на користувача», — прокоментував рейтинг Федоров.

Ви за безпеку й стабільність? Тоді депозит — це ваш варіант. Каталог з великим вибором пропозицій вже на Finance.ua. Найкращі варіанти депозитів 💰

Україна посіла 5-е місце у світі за рівнем розвитку цифрових державних послуг

За його словами, цифровізація повністю трансформувала взаємодію людини й держави. Електронні послуги замінили паперові та стали невідʼємною частиною життя українців, а «Дія» має вже майже 21 млн користувачів, тобто більшість дорослих українців.

«У 2019-му ми мали завдання від Президента побудувати цифрову державу. Зараз маємо конкретні результати. Першими прирівняли електронні документи до паперових і четвертими в Європі запустили цифрові водійські права. Реєстрація ФОП в Україні — найшвидша в усьому світі, усього 4 секунди. Крім 5-го місця за рівнем розвитку цифрових послуг, ми на першому місці щодо залученості громадян до державних процесів через онлайн. Зараз наш досвід цінний для всього світу, у нас вчаться, нашу Дію хочуть інтегрувати інші країни. Не зупиняємося — поставив усій команді завдання у 2026 році бути на першому місці в рейтингу», — каже міністр цифрової трансформації.

Нагадаємо, Україна зайняла шосте місце у світі за рівнем прийняття криптоактивів у глобальному індексі Chainalysis.

Світлана Вишковська

Редактор

Україна посіла 5-е місце у світі за рівнем розвитку цифрових державних послуг

Джерело: finance.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua