Прокуратура закрила кримінальне провадження проти власника "Текстиль-Контакту"

20 вересня 2024 р. 16:00

20 вересня 2024 р. 16:00


Кримінальне провадження проти власника "Текстиль-Контакту" Олександра Соколовського, яке велося Голосіївською прокуратурою, 19 вересня було закрито через відсутність складу злочину. Про це повідомив Соколовський у Facebook.

Також було визнано незаконними висунуті підозри, вимоги грошових застав і арешт майна.

Соколовський зазначив, що у відстоюванні своєї позиції йому сприяли Рада з питань підтримки підприємництва при Президентові України (РППП) та Офіс Генерального прокурора.

"Офіс Генерального прокурора невідкладно організував перевірку мого звернення. Потім Прокуратура Києва передала справу в Шевченківську прокуратуру, де, після неупереджених слідчих дій справу було закрито", - написав бізнесмен.

Він додав, що справа вважатиметься повністю завершеною лише після того, як буде дана належна оцінка діям процесуального керівника — прокурора Голосіївської прокуратури Олександра Шаповалова.

"Це критично важливо для припинення подібного тиску на бізнес у майбутньому. Настання відповідальності за такі діі - це крок до справедливості та прозорості", - додав Соколовський.

Нагадаємо, 11 вересня Олександр Соколовський, власник текстильної компанії "Текстиль-Контакт", повідомив про тиск з боку Голосіївської прокуратури Києва. Він стверджує, що прокуратура провела обшуки на шести об'єктах, включаючи офіси його орендарів, які не мають жодного стосунку до його компанії.

За словами Соколовського, причиною слідчих дій стали підозри у шахрайстві з комунальною власністю на суму 46 мільйонів гривень, а конфлікт виник через землю колишнього піонертабору на околиці Києва. Прокуратура звернула увагу на оголошення в Facebook про продаж прав на цю землю, яка є комунальною власністю.

Соколовський заперечує звинувачення, заявляючи, що не намагався продати землю, а лише сплачує за її фактичне використання і подав документи на отримання в оренду.

Він також зазначив, що раніше отримував пропозиції від колишнього депутата Київради Сергія Котвицького передати йому цей об'єкт безкоштовно для забудови під котеджі. В обмін він мав отримати частку в нових будинках, але без жодних гарантій.

Відмовившись, Соколовський пізніше отримав пропозицію від Котвицького врегулювати питання з прокуратурою, оскільки той нібито добре їх знає.

"Під час розмови між моїм юристом, прокурором Шаповаловим та старшим оперуповноваженим Нацполіції Ярославом Никоненком, останній сказав, що я даремно відмовився від "вигідної" пропозиції і що я добре знаю, кому слід передати цей об'єкт," - написав підприємець.

Прокуратура закрила кримінальне провадження проти власника "Текстиль-Контакту"

Джерело: delo.ua (Бізнес)