Президент розповів, куди спрямують 35 млрд євро кредиту від ЄС

20 вересня 2024 р. 16:02

20 вересня 2024 р. 16:02


Український уряд уже визначив, під які цілі буде використано кредит у розмірі 35 млрд євро , виділений Євросоюзом у рамках зобов'язань G7.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на пресконференції з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн у Києві.

Президент розповів, куди спрямують 35 млрд євро кредиту від ЄС

Він розповів, що влада планує профінансувати за рахунок цього кредиту важливі для країни програми.

«Будемо витрачати, перш за все, на енергетику, на її захист. Також на бомбосховища для дітей у школах, садках, університетах. Це великий дефіцит для нас», – заявив глава держави.

За словами Зеленського, гроші також спрямують на закупівлю зброї та програми з виробництва української військової техніки та боєприпасів.

«Дрони, ракети. Наші дрони сьогодні вражають ворога. Вони дешевші, ніж у наших партнерів, але ми вдячні партнерам за ту зброю, яку вони впроваджують. Тому частину цих коштів ми готові витрачати і на протиповітряну оборону, яка виробляється не в нашій державі», – додав він.

Нагадаємо, про надання Україні кредиту у розмірі 35 млрд євро стало відомо сьогодні . Кредит є частиною плану у 50 млрд доларів допомоги Україні, який узгодили на переговорах США та країни G7.

Також повідомлялося, що трохи більше місяця тому Україна отримала новий транш ЄС у рамках програми Ukraine Facility, яка передбачає отримання фіндопомоги протягом чотирьох років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

Президент розповів, куди спрямують 35 млрд євро кредиту від ЄС

Джерело: www.slovoidilo.ua (Економіка)