Росія відновлює експорт нафтопродуктів - Bloomberg

20 вересня 2024 р. 16:20

20 вересня 2024 р. 16:20


Експорт нафтопродуктів з РФ відновився у першій половині вересня завдяки зростанню потоків дизельного пального та мазуту на тлі покращення темпів переробки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg .

Так, морський експорт нафтопродуктів становив близько 2,2 млн барелів на день за перших 15 днів вересня, згідно з даними, отриманими Bloomberg від аналітичної компанії Vortexa Ltd. Це майже на 10% більше від середньодобового показника за весь попередній місяць.

Ринок уважно спостерігає за експортом російської нафти , щоб оцінити обсяги видобутку, оскільки Москва перестала публікувати офіційні дані про видобуток.

Нафтові прибутки країни опинилися під тиском, оскільки падіння цін з лишком перекрило те невелике збільшення середнього показника чотиритижневих поставок сирої нафти до 3,21 млн барелів на день, яке відбулося упродовж другого тижня вересня.

У вересні поставки мазуту підскочили на 13% - до 749 тис. барелів на день, що є найвищим показником цього року. Потоки нафтопереробної сировини, наприклад вакуумного газойлю, зросли до чотиримісячного максимуму в 149 тис. барелів на день.

Зростання експорту російських нафтопродуктів у Bloomberg пояснюють тим, що темпи переробки відновилися після атаки на російський нафтопереробний завод.

У серпні, нагадує видання, постачання скоротилося до чотиримісячного мінімуму через слабкі потоки дизельного пального та мазуту, на які разом припадає приблизно 70% усіх поставок нафтопродуктів з РФ.

Як повідомлялося, у березні на тлі атак, а також підвищеного попиту уряд РФ на пів року запровадив заборону на експорт бензину. Пізніше заборону скасували, дозволивши вивозити бензин із країни з 20 травня до 30 червня 2024 року.

Фото: Bloomberg

Росія відновлює експорт нафтопродуктів - Bloomberg

Джерело: ukrinform.ua (Економіка)