Raiffeisen продає бізнес у Білорусі

20 вересня 2024 р. 16:36

20 вересня 2024 р. 16:36


Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням.

Ключові факти

  • RBI заявив, що угода призведе до збитків у розмірі близько €300 млн. Це означає, що він продав місцевий «Пріорбанк» приблизно за цю суму – половину з €600 млн його капіталу.
  • У банку в Білорусі було близько €2 млрд депозитів та понад 1600 співробітників.
  • Представник RBI повідомив, що кінцевим бенефіціаром покупця, Soven 1 Holding, є компанія Suhail Al Otaiba, що базується в ОАЕ.
  • Угода має бути завершена до кінця цього року.

Контекст

RBI став найважливішим фінансовим рятувальним колом для мільйонів російських клієнтів, які бажають відправити євро або долари за кордон, хоча нещодавно він скоротив такі послуги . Європейський центральний банк вимагає від Raiffeisen скоротити свій бізнес у Росії.

Російська влада ясно дала зрозуміти RBI, у якого близько 2600 корпоративних клієнтів, 4 млн власників місцевих рахунків, мільярди депозитів і більше 10 000 співробітників, що вони хочуть, щоб він залишився через його роль у міжнародних платежах, повідомило Reuters одне з джерел.

З початком війни в Україні у 2022 році Росія стала для банку ще більш прибутковим джерелом доходу: на її частку припало близько половини прибутку групи за перші три місяці цього року, оскільки комісії за платежі за кордон різко зросли.

Raiffeisen продає бізнес у Білорусі

Джерело: forbes.ua (Новини)