Держслужбовцям і військовим заборонили використання Telegram на службі

20 вересня 2024 р. 17:26

20 вересня 2024 р. 17:26


Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) ухвалив рішення обмежити використання месенджера Telegram у державних органах, військових формуваннях та на об’єктах критичної інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба Ради нацбезпеки та оборони.

«З метою мінімізації загроз було прийнято рішення щодо заборони встановлення та використання Telegram на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, а також підприємств — операторів критичної інфраструктури», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виняток становитимуть лише ті особи, для яких використання цього месенджера є частиною службових обов’язків.

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов навів обґрунтовані дані щодо наявності у російських спецслужб доступу до особистого листування користувачів Telegram, навіть видалених повідомлень, а також їх персональних даних.

«Я завжди виступав і виступаю за свободу слова, але питання Telegram — це питання не свободи слова, це питання національної безпеки», — наголосив він.

Представники СБУ та ГШ ЗСУ зазначили, що Telegram активно використовується ворогом для кібератак, розповсюдження фішингу та шкідливого програмного забезпечення, встановлення геолокації користувачів, корегування ракетних ударів тощо.

Держслужбовцям і військовим заборонили використання Telegram на службі

Джерело: finance.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua