Міноборони отримало перші 40,7 млн євро від Данії для українського виробництва

20 вересня 2024 р. 17:50

20 вересня 2024 р. 17:50


Міністерство оборони України отримало перші 40,7 млн євро з пакету допомоги від Данії, спрямовані на розвиток української оборонної промисловості.

Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

За його словами, Данія виділила загалом 50 млн євро на виробництво 18 сучасних українських самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана".

Умєров наголосив, що цей крок є важливим для зміцнення обороноздатності України, а приклад Данії демонструє іншим партнерам важливість інвестицій в український оборонний сектор.

Нагадаємо, що в липні Данія виділила 1,2 мільярда данських крон (близько 174 мільйонів доларів) з фонду допомоги Україні на фінансування прямої закупівлі артилерійських установок "Богдана" у українського оборонно-промислового комплексу.

Данія обрала фінансувати саме "Богдану" через рекомендації Міністерства оборони та Міністерства стратегічних галузей промисловості України.

Також додамо, що вже у квітні українська промисловість вперше виготовила 10 "Богдан" і частка власного виробництва постійно зростає. Держава укладає з вітчизняними підприємствами серйозні і тривали контракти, які дають прогнозованість, можливість набирати людей і залучати інвестиції.

САУ "Богдана" – це сучасна українська самохідна артилерійська установка, розроблена Краматорським заводом важкого верстатобудування та призначена для вогневої підтримки сухопутних військ та ураження різноманітних цілей на полі бою.

"Богдана" оснащена 155-мм гарматою, здатною вести вогонь на відстань до 40-42 км. Темп стрільби становить 5 пострілів на хвилину, а возимий боєкомплект включає 20 снарядів

Міноборони отримало перші 40,7 млн євро від Данії для українського виробництва

Джерело: delo.ua (Бізнес)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua