Україна вже виконала 5 із 9 індикаторів плану для Ukraine Facility

20 вересня 2024 р. 18:18

20 вересня 2024 р. 18:18


Україна виконала вже п'ять індикаторів Плану України для Ukraine Facility із дев'яти, які мала здати цього кварталу. Три були виконані завдяки рішенням Ради цього тижня.

Про це повідомили у Мінекономіки у п'ятницю, 20 вересня.

Україна вже виконала 5 із 9 індикаторів плану для Ukraine Facility

«Верховна рада України підтримала низку важливих євроінтеграційних законів, кожен із яких є індикатором виконання Плану України з реалізації ініціативи ЄС Ukraine Facility» , – йдеться у повідомленні.

Так, парламентарі проголосували за спрощення підтримки агросектору, приватизацію держбанків та реформу у сфері банкрутства.

Зокрема, як зазначив перший заступник міністра економіки України Олексій Соболєв, ухвалені закони сприятимуть цифровізації аграрного сектору, залученню інвестицій у банківську сферу, а також удосконаленню процедури банкрутства з фокусом на збереження платоспроможності позичальників».

Загалом у цьому кварталі Україна мала виконати дев'ять індикаторів Плану, з яких успішно виконано вже п'ять. Роботу завершено ще за одним індикатором, який очікує зарахування, решта трьох – на фінальній стадії виконання, зазначили в Мінекономіки.

Нагадаємо, що трохи більше місяця тому Україна отримала новий транш ЄС в рамках програми Ukraine Facility, яка передбачає отримання фіндопомоги протягом чотирьох років. Сьогодні у Єврокомісії анонсували новий кредит на 35 млрд євро .

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Україна вже виконала 5 із 9 індикаторів плану для Ukraine Facility

Джерело: www.slovoidilo.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua