Мінекономіки адаптувало правила реєстрації торговельних марок до вимог ЄС

20 вересня 2024 р. 19:47

20 вересня 2024 р. 19:47


Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням.

Деталі

  • Нові правила адаптовані до регламентів ЄС та враховують міжнародні та євроінтеграційні зобов’язання України, зокрема за Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.
  • Правила регламентують: хто має право подати заявку; перелік документів для заявника; процедури подання міжнародних торговельних марок за Мадридською системою реєстрації; особливості проведення експертизи заявок, поданих за національною та міжнародною процедурами.
  • Правила врегульовують питання подання електронних заявок та проведення їх експертизи; передбачають реєстрацію торговельних марок – звукові, позиційні, орнаментні, рухові, голографічні, мультимедійні, а також особливості реєстрації кольору та комбінації кольорів; визначають порядок перевірки факту застосування щодо заявника або держави заявника санкцій, а також правові наслідки застосованих санкцій.

Контекст

Торговельна марка – це позначення, яке слугує для вирізнення (ідентифікації) товарів і послуг різних виробників на ринку. Реєстрація торговельної марки надає виключні права на неї. Це означає, що користуватися та розпоряджатися зареєстрованою торговельною маркою може лише її власник. Реєстрація торговельної марки за Мадридською системою (система реєстрації міжнародних торговельних марок, яку адмініструє ВОІВ) допомагає заявникам заощадити гроші й зусилля під час реєстрації своїх торговельних марок в іноземних країнах.

Мінекономіки адаптувало правила реєстрації торговельних марок до вимог ЄС

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua