Майже всі прокурори Хмельниччини оформили інвалідність через схему головної лікарки МСЕК Крупи та її сина – Бутусов

16 жовтня 2024 р. 16:27

16 жовтня 2024 р. 16:27


Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго».

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

Деталі

  • Як зазначає Бутусов, виявити звʼязки Крупи дозволило вивчення декларацій хмельницьких правоохоронців, які самі все задокументували.
  • Згідно з рішенням головної лікарки МСЕК Крупи, «майже всі прокурори Хмельницької області виявились… інвалідами 2-ї групи», зазначив журналіст.
  • За його словами, ці прокурори багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду Олександра Крупи (син Тетяни Крупи, – Ред.).
  • Бутусов повідомив, що джерела видання дозволили встановити список «прокурорів-інвалідів з Хмельницької прокуратури» на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником. За словами журналіста, цей список не остаточний.
  • З усього керівництва Хмельницької обласної прокуратури та її структурних підрозділів пенсію у Крупи не оформив тільки один прокурор – Олександр Гончар, керівник Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, пише Бутусов.
  • Згідно із законодавством про працю, люди з інвалідністю мають перевагу під час працевлаштування і переміщення з посади на посаду, їх значно складніше звільнити, пояснює журналіст.
  • За його словами, наявність дружини з інвалідністю – додаткова підстава, щоб не допустити переведення прокурора зі «своєї» області, «де у нього усі знайомі, майно, потоки налагоджені, в якусь іншу, область, не таку зручну».
  • «Тобто свідоцтва МСЕК від Тетяни Крупи захищали прокурорів та допомагали робити кар’єру у найзручніший спосіб. А пенсії від Олександра Крупи були маленьким приємним бонусом за співпрацю», – зазначив Бутусов.

Контекст

На початку жовтня керівницю Хмельницького МСЕК Тетяну Крупу та її сина – начальника обласного Пенсійного фонду Олександра Крупу викрили на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже $6 млн.

ДБР виявило $100 000, низку підроблених медичних документів, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами у робочому кабінеті керівниці МСЕК.

Зокрема, у посадовців працівники ДБР знайшли майже $5,2 млн, €300 тис., понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності.

7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяні Крупі. Її відправили під варту на 60 діб (до 3 грудня) із можливістю внесення застави розміром в понад 500 млн грн.

Майже всі прокурори Хмельниччини оформили інвалідність через схему головної лікарки МСЕК Крупи та її сина – Бутусов

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua