Нацбанк не розглядає криптовалюту як законний спосіб платежу - Пишний

17 жовтня 2024 р. 07:25

17 жовтня 2024 р. 07:25


Національний банк України не розглядає криптовалюту як законний спосіб платежу, проте працює над врегулювання ринку віртуальних активів

Про це повідомив голова Нацбанку Андрій Пишний в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

«Криптовалюту ми не розглядаємо як законний засіб платежу. Гривня є єдиним законним засобом платежу в Україні. Це наша принципова позиція», - заявив Пишний.

Водночас регулятор визнає необхідність врегулювання ринку віртуальних активів. НБУ працює над створенням законодавчої бази, яка враховуватиме європейський досвід і вимоги щодо фінансового моніторингу.

Пишний також зазначив, що Нацбанк очікує більшого використання криптоактивів через нещодавно введені обмеження на P2P-перекази.

«Тому ми розуміємо, що повинні створити максимально прозорі і зрозумілі правила гри на цьому ринку... Зокрема, з нашого боку ми посилили регуляції щодо фактів безліцензійної діяльності, яка часто-густо пов'язана з функціонуванням саме ринку віртуальних активів», - зауважив він.

За його словами, НБУ також працює над поліпшенням законодавчих регуляцій та взаємодії з іншими стейкхолдерами, такими як Міністерство внутрішніх справ та Державна податкова служба.

«Я сподіваюся, що ухвалення в другому читанні і в цілому законопроєкту №11043 (щодо удосконалення функцій Національного банку України з державного регулювання ринків фінансових послуг) дасть нам можливість ще краще налаштувати наші механізми регулювання для упередження зловживань у платіжних операціях», - додав Пишний.

Як повідомлялося, Національний банк України з 1 жовтня 2024 року тимчасово запровадив ліміт у 150 тис. грн на місяць для переказів фізичних осіб "з карти на карту" (P2P) задля боротьби зі злочинними переказами через картки підставних фізичних осіб.

Останні статті

09 жовтня 2024

08 жовтня 2024

02 жовтня 2024

25 вересня 2024

18 вересня 2024

Нацбанк не розглядає криптовалюту як законний спосіб платежу - Пишний

Джерело: ua-independent.com (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua