Uber вивчає можливість придбання туристичного сайту Expedia за майже $20 млрд – FT

17 жовтня 2024 р. 12:52

17 жовтня 2024 р. 12:52


⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Представники Uber звернулися до консультантів, щоб зʼясувати, чи можлива купівля і як її здійснити, повідомили три джерела видання.
  • Водночас один із співрозмовників зазначив, що обговорення цього питання перебуває на «дуже ранній стадії» і угода може і не відбутися, а офіційної пропозиції Expedia поки що не було зроблено. Представники Uber і Expedia відмовилися від коментарів.

Контекст

Останніми роками Uber розширив сферу діяльності. Компанія планує стати «платформою для задоволення всіх потреб у мобільності», говорив у травні 2023 року голова напряму поїздок Каміль Ірвінг. Зараз Uber, окрім таксі, надає послуги з доставки їжі, бронювання поїздів і авіаквитків, корпоративної логістики.

Потенціал Uber у на ринку M&A посилився завдяки 85-відсотковому зростанню акцій компанії за останній рік, що дозволило їй досягти ринкової капіталізації у $173 млрд.

У лютому компанія відзвітувала про свій перший рік операційної прибутковості завдяки відновленню попиту на послуги таксі, а також доставці їжі, логістиці та швидкозростаючому рекламному напрямку.

Чистий прибуток Uber у 2023 році сягнув $1,9 млрд проти збитків у $9,1 млрд у 2022 році. Виконавчий директор Дара Хосровшахі назвав ці результати «переломною точкою» для Uber.

За даними Expedia, виручка компанії у 2023 році становила $12,8 млрд. Водночас улітку 2024 року в компанії попередили, що зіткнулися зі зниженням попиту на туристичні поїздки.

Uber вивчає можливість придбання туристичного сайту Expedia за майже $20 млрд – FT

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua