Китай та Туреччина домовилися про спільний видобуток корисних копалин

17 жовтня 2024 р. 15:56

17 жовтня 2024 р. 15:56


Китай допоможе Туреччині з видобутком корисних копалин на її території. Відповідну угоду було підписано міністерствами природних ресурсів двох країн.

Про це повідомив міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Альпарслан Байрактар у соцмережі Х , передає Укрінформ.

“Провели зустріч з міністром природних ресурсів КНР паном Ван Гуанхуа у Тяньцзіні, куди ми приїхали для участі в Міжнародній гірничій конференції, та підписали меморандум про взаєморозуміння між нашими країнами у сфері гірничої промисловості”, - повідомив Альпарслан Байрактар.

За його заявою, спільні проєкти Китаю та Туреччини в галузі видобутку корисних копалин мають великий потенціал.

“Угодою, яку ми підписали, прагнемо розвивати наше співробітництво в усіх сферах видобутку корисних копалин, особливо критичних, і працювати разом у Туреччині . Сподіваюся, що угода буде вигідною для обох країн і якнайшвидше виллється в конкретні проєкти”, - додав він.

Міністр не вказав, про видобуток яких саме корисних копалин на території Туреччини йдеться.

Uluslararası Madencilik Konferansı’na katılmak üzere geldiğimiz Tianjin’de Çin Halk Cumhuriyeti Doğal Kaynaklar Bakanı Sayın Wang Guanghua ile bir araya gelerek ülkelerimiz arasında madencilik alanında bir mutabakat zaptı imzaladık.

Küresel madencilik sektörünün kritik bir… pic.twitter.com/FAtxCMXKHU

Як повідомляв Укрінформ, на турецькому газовому родовищі Сакарія, що в Чорному морі, створюють першу плавучу платформу для видобутку природного газу.

Китай та Туреччина домовилися про спільний видобуток корисних копалин

Джерело: ukrinform.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua