Переказ коштів з Польщі в Україну: в який спосіб краще це зробити

18 жовтня 2024 р. 14:27

18 жовтня 2024 р. 14:27


Основні тези

  • Переказ коштів з Польщі в Україну можна здійснити через банківське відділення або спеціальні мобільні додатки, враховуючи тривалість і вартість залежно від способу та банку.
  • У польських банкоматах, зокрема Euronet, можна вибрати українську мову, знімати кошти в злотих, а максимальний ліміт на зняття становить 800 злотих за транзакцію.
  • Більшість польських банкоматів підтримують безконтактне зняття коштів, що зменшує ризик втрати картки.

Як переказати кошти з Польщі в Україну / Canva

Часто при переказі коштів з-за кордону виникає питання, як вигідніше це зробити. Зокрема, зробити переказ із Польщі можна в декілька способів: як за допомогою банку, так і через спеціальні мобільні додатки.

Як переказати кошти з Польщі

Для того, щоб здійснити грошовий переказ з Польщі в Україну, можна скористатися переказом через банківське відділення або ж за допомогою спеціальних мобільних додатків.

Перш ніж обрати спосіб переказу, зверніть увагу на кілька ключових факторів:

Важливо також пам'ятати про конфіденційність даних і не розголошувати свої банківські реквізити, паролі чи пін-коди стороннім особам.

Зауважте! Приватбанк надає можливість безкоштовних переказів з польських та німецьких карток на українські.

Як переказати кошти через спеціальні додатки

Існує чимало онлайн-сервісів для переказу коштів з-за кордону в Україну. Ось деякі з них:

  • TransferGo дозволяє переказати гроші протягом 30 хвилин, пропонує два безкоштовні перекази для нових користувачів, після чого комісія складає 14,99 злотих. Є підтримка українською мовою.

  • Wise (TransferWise) приваблює клієнтів вигідним обмінним курсом та низькою комісією від 0,51% до 0,68%. Перекази можуть бути здійснені за 12 годин, або миттєво за додаткову плату.

  • Easy Send має україномовний інтерфейс і надає можливість отримання переказів готівкою. Перший переказ безкоштовний, а комісія нараховується з другого переказу.

  • Paysend – популярний додаток для переказу грошей, яким скористалися понад 6 мільйонів клієнтів. Перший переказ без комісії, а наступні – за 4,9 злотих (44 гривні). Транзакція займає до 3 робочих днів, залежно від обробки банком одержувача.

  • Paysera дозволяє українцям отримувати міжнародні перекази на картки Приватбанку через систему PrivatMoney. Для цього потрібно вказати IBAN одержувача, отримати контрольний номер і зняти кошти в банкоматі або відділенні.

  • SWIFT-перекази з банку – надійний, але триваліший спосіб переказу грошей. Комісія становить 0,5%, незалежно від суми.

  • Western Union – популярний спосіб відправки готівки, однак іноді перекази займають більше часу через перевірки.

Переказ коштів з Польщі в Україну: в який спосіб краще це зробити

Джерело: 24tv.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua