Першу виплату «Національного кешбеку» українці отримають з 22 по 31 жовтня

18 жовтня 2024 р. 15:55

18 жовтня 2024 р. 15:55


⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Кошти будуть нараховані тим громадянам, які мали покупки українських товарів і сума кешбеку становила понад 2 грн за вересень. За результатами вересня таких споживачів виявилося 646 378. У інших або не було нарахувань, або вони становили менш як 2 грн.
  • Умовою виплати кешбеку є активація картки для виплат в Дії. Хто зробив це, отримає накопичений за вересень кешбек в жовтні. Хто не активував в Дії свою картку для виплат, а таких споживачів понад 300 000 станом на кінець вересня, має це зробити. Кошти їм виплатять у листопаді.
  • Отриманий кешбек не буде оподатковуватись. Відповідний закон прийнятий Верховною Радою. Для державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування і інших громадян, хто зобов’язаний подавати щорічні декларації про фінансовий стан, НАЗК випустило роз’яснення.
  • Виплата кешбеку відбувається щомісячно, зі 20 числа наступного місяця за попередній. Тобто в кінці жовтня споживачі отримають кешбек, накопичений за вересень, в кінці листопада – за жовтень.

Контекст

20 серпня Кабмін затвердив порядок надання грошової допомоги «Національний кешбек» , який має стати частиною великої урядової кампанії «Зроблено в Україні».

Отримані за участь у програмі «Національний кешбек» кошти можна буде витратити на послуги — комуналку, транспорт, лікування, мобільний зв’язок, спорт, кіно і інші. Також їх можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації.

Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані в 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Українці можуть самостійно перевірити, чи бере той чи інший товар участь у програмі «Національний кешбек». У застосунку «Дія» з’явилася функція сканування штрихкодів товарів .

Першу виплату «Національного кешбеку» українці отримають з 22 по 31 жовтня

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua