Коли українці отримають перші виплати «Національного кешбеку» — відповідь Мінекономіки

18 жовтня 2024 р. 16:10

18 жовтня 2024 р. 16:10


З 22 по 31 жовтня українці отримають першу виплату «Національного кешбеку». Майже 650 тис. українців сумарно отримають 37,2 млн грн .

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Отримуйте своє завдяки кешбеку. Картки з кешбеками в одному місці на Finance.ua:

Банківські картки c кешбеком 💳

«Кошти будуть нараховані тим громадянам, які мали покупки українських товарів і сума кешбеку становила понад 2 грн за вересень. За результатами вересня таких споживачів виявилося 646 378. У інших або не було нарахувань, або вони становили менш як 2 грн», — сказано в повідомленні.

Умовою виплати кешбеку є активація картки для виплат в Дії. Хто зробив це, отримає накопичений за вересень кешбек в жовтні.

«Хто не активував в Дії свою картку для виплат, а таких споживачів понад 300 тис. станом на кінець вересня, має це зробити. Кошти нікуди не зникнуть, будуть виплачені в листопаді», — додали в міністерстві.

Отриманий кешбек не буде оподатковуватись.

Виплата кешбеку відбувається щомісячно, зі 20 числа наступного місяця за попередній. Тобто в кінці жовтня споживачі отримають кешбек, накопичений за вересень, в кінці листопада — за жовтень.

«Кешбек є формою фінансової підтримки громадян від держави. Витратити ці кошти можна зокрема на комунальні послуги. Це особливо актуальне питання у період опалювального сезону. Крім того, ці кошти можна витратити на благодійність, задонатити на ЗСУ, придбати військові облігації, чи витратити на послуги», — нагадала міністерка економіки Юлія Свириденко.

Довідка Finance.ua

Щоб отримувати кешбек від держави, необхідно:

1. Подати заявку через сайт чи мобільний застосунок банку, який бере участь у програмі, або звернутися до відділення. До програми долучилися такі банки: ПриватБанк , monobank, Укргазбанк, Sense Bank, ПУМБ, Абанк, Банк Глобус, Укрексiмбанк, Ощадбанк, Акордбанк та Банк Кредит Дніпро.

2. Визначити картки, з яких ви оплачуєте покупки, і надати банку дозвіл на передачу інформації про транзакції з цих карток в магазинах-учасниках програми.

3. Відкрити фізичну чи віртуальну картку, куди нараховуватиметься кешбек.

4. У Дії в розділі Сервіси обрати картку «Національний кешбек» для виплат.

Витратити свій кешбек можна на послуги — комунальні, медичні, транспорт та інші. Або задонатити на Збройні Сили України чи придбати військові облігації.

Кешбек у розмірі 10% від вартості нараховується за купівлю товарів українських виробників, що включені у програму. Максимальна сума виплат — 3 тис. грн на місяць.

Альона Лістунова

Кореспондент-редактор

Коли українці отримають перші виплати «Національного кешбеку» — відповідь Мінекономіки

Джерело: finance.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua