США зроблять все можливе, щоб підтримати План Зеленського – голова Пентагону

18 жовтня 2024 р. 18:09

18 жовтня 2024 р. 18:09


⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Остін заявив, що план президента Зеленського отримає всю необхідну підтримку в сфері безпеки.
  • Голова Пентагону відзначив ефективність використання Україною безпілотників дальньої дії, що дозволило зруйнувати російські стратегічні обʼєкти постачання боєприпасів.
  • Він додав, що Україна здатна швидко нарощувати виробництво БПЛА і ці дрони довели свою високу ефективність і точність.
  • Щодо ядерних погроз Путіна, Остін назвав таку риторику небезпечною та порадив уникати її.

Цитата

«Ми й далі фокусуватимемося на тому, щоб робити все можливе для підтримки Плану перемоги. Це – наша підтримка президента Зеленського», – сказав Ллойд Остін.

Контекст

План перемоги України президент України представив 17 жовтня під час саміту ЄС. Після саміту Зеленський повідомив, що 18 лідерів коментували його План перемоги і більшість висловлювалися на його підтримку. Голова держави назвав свою розмову з лідерами ЄС дуже продуктивною.

Зеленський вважає, що офіційне запрошення до НАТО є «єдиним шляхом» для України, щоб пережити вторгнення Росії.

Президент США Джо Байден 18 жовтня у Берліні попередив, що Україну чекає «дуже важка зима» , і закликав американських союзників продовжувати підтримувати Київ.

США зроблять все можливе, щоб підтримати План Зеленського – голова Пентагону

Джерело: forbes.ua (Новини)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua