Акції польської мережі Zabka впали нижче за ціну первинного публічного розміщення

18 жовтня 2024 р. 22:05

18 жовтня 2024 р. 22:05


Акції польської мережі магазинів Zabka Group SA впали нижче за ціну первинного публічного розміщення (IPO) на другий день торгів, що стало ударом для четвертого за величиною розміщення акцій у Європі цього року.

Про це пише агентство Bloomberg.

У п'ятницю акції впали на 6% і торгувалися нижче ціни IPO у 21,5 злотого, відстаючи від індексу WIG20 Польщі. Під час дебюту в четвер акції спочатку зросли, але до закриття ці прирости зникли.

IPO на суму 1,6 мільярда доларів стало найбільшим у Варшаві з 2020 року, коли ціна була встановлена на верхній межі оголошеного діапазону, і воно було перевищене за кількістю заявок у кілька разів. Дебют акцій викликав великий інтерес, адже він вважався перевіркою інтересу інвесторів, враховуючи нещодавнє затишшя на біржі, і були надії, що це сприятиме подальшим продажам акцій.

"Це може зробити інвесторів обережнішими під час наступних IPO щодо оцінки вартості", — сказав Себастьян Бучек, засновник компанії взаємних фондів Quercus TFI SA.

Zabka Group відмовилася коментувати падіння вартості акцій. Станом на 13:34 у Варшаві, акції впали на 3,7%, до 20,7 злотого.

З моменту дебюту Zabka загальний обсяг торгів досяг близько 82 мільйонів акцій станом на п’ятницю вдень у Варшаві. Деякі інвестори зазначають, що перші кілька днів торгів не завжди є найкращим індикатором довгострокових настроїв щодо акцій.

Акції польської мережі Zabka впали нижче за ціну первинного публічного розміщення

Джерело: epravda.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua