Селекціонери створили незвичайну маленьку диню з їстівною шкіркою

19 жовтня 2024 р. 12:38

19 жовтня 2024 р. 12:38


Невелика компанія з розведення насіння динь Superfruiter працює над незвичайним сортом дині Superfruiter зі їстівною шкіркою, розміром від 150 до 300 г, яку можна їсти як яблуко, пише SEEDS .

Ця нова розробка, яка вже вирощується в Іспанії, є частиною «динної революції», яку компанія здійснила в останні роки. Як пише FreshPlaza , це зроблено у відповідь на зростаючий споживчий попит на менші дині.

«Ми називаємо її диньою-черрі і вважаємо, що вона може зробити революцію в індустрії фруктів, так само як помідори черрі зробили революцію в томатах. В даний час ми працюємо над двома типами: Piel de Sapo (PDS) та Yellow Canary (YC).

Наступного сезону ми представимо ще п’ять типів на основі цих двох сортів. Один з них буде дуже маленьким, солодким сортом, розміром близько 200 г, з крихітним насінням. Інша версія PDS матиме жовто-зелену шкірку, буде солодкою та розміром від 700 до 900 г», – пояснює Яель Альтер, генеральний директор Superfruiter.

Нове насіння динь широко висаджується у ключових країнах вирощування по всьому світу. «В даний час наше насіння висаджується в Ізраїлі, Іспанії, Таїланді, Бразилії та Італії. Загалом дині Superfruiter можна вирощувати скрізь, де висаджують звичайні дині», — каже керівник компанії.

Однак зміна погодних умов у всьому світі стала суворішою: то більш посушлива і спекотна, то раптово змінюється на вологу погоду. Основні регіони Південної Америки та Європи, які вирощують та експортують дині, сильно постраждали від пошкодження динних полів, що призвело до скорочення посадок.

«Ми вважаємо, що динна промисловість буде тенденцією, що спостерігається щодо томатів і перців, і перейде від вирощування у відкритому ґрунті до захищених умов.

Оскільки дині сорту Superfruiter невеликі, з кількома плодами на рослині, по 3-4 зав’язі плодів на рослині, порівняно із звичайними динями, у яких на рослині 1-4 плоди, ми припускаємо, що найкращий спосіб вирощувати їх у захищених умовах, вертикально . Цей метод полегшить збирання врожаю, максимізує виробництво фруктів та збереже високу якість», – стверджує Альтер.

Superfruiter є дітищем 15 років невпинних досліджень ізраїльського Національного науково-дослідного центру Volcani. Вони не покладаються ні на генетичну модифікацію, ні на редагування генів, «просто на старе добре традиційне розведення».

SEEDS

Селекціонери створили незвичайну маленьку диню з їстівною шкіркою

Джерело: www.seeds.org.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua