На Кубі знову відбувся масштабний блекаут: уся країна залишилися без світла

19 жовтня 2024 р. 18:03

19 жовтня 2024 р. 18:03


На Кубі стався загальнонаціональний блекаут після того, як одна з найбільших електростанцій острова вийшла з ладу, що призвело до відключення електромережі по всій країні.

Про цеповідомляє агенція Reuters .

На Кубі знову відбувся масштабний блекаут: уся країна залишилися без світла

Як зазначається, уряд країни вже закрив школи і неосновні підприємства та відправив більшість державних службовців додому у спробі зберегти світло під час серйозного дефіциту електроенергії.

Сьогодні близкько полудня найбільша і найефективніша електростанція країни Antonio Guiteras припинила роботу, що призвело до повного вимкнення мережі та залишило без електрики близько 10 мільйонів осіб. Офіційні особи не повідомили, що стало причиною відмови станції.

«Не буде спокою, поки електрику не буде відновлено» , - сказав президент Куби Мігель Діас-Канель.

Брак електроенергії вже спонукав чиновників скасувати всі не життєвоважливі державні послуги в п'ятницю, 18 жовтня. Школи, включно з університетами, були закриті до неділі. Також було наказано закрити розважальні та культурні заходи, включно з нічними клубами.

Чиновники заявили, що вже почали роботу з відновлення подачі електроенергії, але цей процес займе певний час.

Сильні вітри, що почалися з урагану Мілтон минулого тижня, паралізували здатність острова доправляти дефіцитне паливо із суден у морі на свої електростанції, заявили чиновники.

Як відомо, у п'ятницю, 18 жовтня, на одній з основних електростанцій Куби сталась аварія, що призвело до масштабного блекауту в країні . Без світла залишились понад 10 мільйонів людей.

Нагадаємо, у суботу, 17 серпня, по всій території Лівану стався блекаут . Це відбулося унаслідок відключення останнього активного блоку на електростанції Захрані через брак палива.

А у червні по усьому Еквадору сталося відключення електроенергії . Масовий блекаут виник через проблеми з лініями електропередач. Як зазначається, збій ліній електропередач спричинив «каскадне відключення».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

На Кубі знову відбувся масштабний блекаут: уся країна залишилися без світла

Джерело: www.slovoidilo.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua