Генсекретар НАТО назвав суму військової допомоги, яку отримала Україна цього року

20 жовтня 2024 р. 16:32

20 жовтня 2024 р. 16:32


Країни НАТО, які обіцяли Україні військову допомогу на суму 40 мільярдів євро на поточний рік, впевнено просуваються на шляху виконання фінансових зобов’язань. У першій половині року вони надали половину з цієї допомоги - 20,9 мільярда євро. Про це у Брюсселі під час спільної з президентом Володимиром Зеленським пресконференції заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важливо, що ми продовжуємо доставляти військову підтримку для України. Я хочу оголосити - союзники добре просунулися на шляху виконання фінансових зобов’язань, взятих у Вашингтоні. Військова допомога на 20,9 мільярда євро була доставлена у першій половині цього року, тож ми на шляху до виділення 40 мільярдів. НАТО продовжує працювати з Україною та просувати її ближче до Альянсу», - сказав керівник НАТО.

Раніше президент Парламентської Асамблеї НАТО та конгресмен США Джеррі Конноллі заявив, що пропозиція Володимира Зеленського замінити американських військових у Європі на військовослужбовців ЗСУ є "недоречною".

Про те, чому трохи прочинилося вікно можливостей і якими є перспективи України в НАТО — читайте в статті Володимира Кравченка "Запрошення України до НАТО. Чи увірветься вітер змін у кватирку можливостей".

Генсекретар НАТО назвав суму військової допомоги, яку отримала Україна цього року

Джерело: zn.ua (Економіка)