Зеленський сказав, що не так з економічним бронюванням

21 жовтня 2024 р. 10:44

21 жовтня 2024 р. 10:44


Запропоновані урядом моделі «економічного» бронювання від мобілізації є несправедливими і потребують доопрацювання. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю українським ЗМІ, яке транслював телемарафон.

Він зауважив, що ключові спеціалісти на підприємствах критичної інфраструктури та оборонної галузі вже мають «бронь», тож ця система працює. Але знайти баланс між потребами війська та бізнесу в межах економічного бронювання складніше.

«Військові бояться, що через це не буде достатньо нових сил, а бізнес хвилюється, які будуть критерії бронювання. Щоб не було так, щоб тільки бізнес з сильним прибутком [отримав бронь]. А як же середній, а як же малий?» — пояснює Зеленський.

За словами Зеленського, доки не буде знайдено балансу, це питання залишиться відкритим.

«Не можна просто шашкою махать», — наголосив він.

Бронювання від мобілізації: останні новини

На початку жовтня з’явилася інформація, що уряд начебто планує призупинити процес бронювання та перевірити, наскільки законно видавали бронь до цього.

Однак у Міноборони уточнили, що дійсно хочуть перевірити законність виписаних «броней», але зупиняти нове бронювання на час перевірки не планують.

Тим часом у Верховній раді не надто радіють ідеї запровадити систему економічного бронювання на додачу до бронювання критичних підприємств.

Зеленський сказав, що не так з економічним бронюванням

Джерело: finance.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua