"Укрпошта" придбає 1745 електричних поштових трициклів: як взяти участь у тендері

21 жовтня 2024 р. 12:07

21 жовтня 2024 р. 12:07


Укрпошта оприлюднила процедуру закупівлі 1745 електричних поштових трициклів із супутніми послугами типу «Full service» на порталі Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Закупівля трициклів - один з проєктів  розвитку логістики Укрпошти, який завершиться у 2025 році.

"Найщасливіші листоноші – це ті, які мають велосипед. Але то було у старому мультику. А зараз листоноші будуть щасливі, якщо в них буде крутий, екологічний, електричний трицикл з дахом, щоб не капало", - зауважив Смілянський.

Він додав, що саме тому "Укрпошта закупить 1745 електричних поштових трициклів, які дозволять значно підвищити ефективність роботи поштової мережі, особливо в сільській місцевості. Заміна традиційних велосипедів на сучасні трицикли дозволить листоношам швидко пересуватися між населеними пунктами та доставляти посилки й інші товари.

“Запрошуємо всіх виробників та постачальників взяти участь у тендері і долучитися до великої трансформації нашої поштової мережі. Це цікавий і масштабний проєкт, і ми гарантуємо прозорість та відкритість на кожному етапі”, – зазначив Смілянський .

Фінансування та умови тендеру

Як повідомляють в "Укрпошті", проєкт фінансуватиметься за рахунок кредитних коштів та гранту, наданих ЄБРР разом із Європейським інвестиційним банком. Процедура закупівлі здійснюватиметься відповідно до принципів і правил закупівель ЄБРР через портал електронних закупівель ECEPP.

Зацікавлені постачальники можуть зареєструватися та подати свої пропозиції через ECEPP до 10:00 (за київським часом) 18 листопада 2024 року.

Також повідомляється, що протягом жовтня-листопада 2024 року "Укрпошта" проведе онлайн-зустрічі з усіма потенційними постачальниками для роз’яснення умов тендеру та відповідей на питання.

Зазначається, що у торгах можуть брати участь компанії з будь-яких країн, якщо це не заборонено національним і  міжнародним законодавством.

Основні технічні характеристики трициклів:

  • запас ходу: не менше 50 км;
  • максимальна швидкість: не менше 40 км/год;
  • потужність двигуна: не менше 60В, 2000 кВт;
  • вантажопідйомність: не менше 350 кг;
  • гарантійний термін: не менше 36 місяців або 20 тисяч км пробігу.

В "Укрпошті" протестували новий транспортний засіб для листонош

За словами генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського, зі зростанням електронної комерції та розвитком доставки лікарських засобів у листонош стає менше газет та листів, проте більше посилок. Через це велосипед вже стає не таким актуальним.

Тому українські розробники створили прототип нового транспортного засобу для листонош "Укрпошти".

"Укрпошта" придбає 1745 електричних поштових трициклів: як взяти участь у тендері

Джерело: delo.ua (Бізнес)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua