ВАКС призначив засідання у ще одній справі про збитки Південноукраїнської АЕС

21 жовтня 2024 р. 12:15

21 жовтня 2024 р. 12:15


Вищий антикорупційний суд призначив на 29 жовтня підготовче засідання у справі про схему заволодіння понад 12,3 млн грн відокремлений підрозділ «Південноукраїнська АЕС» АТ «НАЕК «Енергоатом».

Таке рішення 17 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У кримінальному провадженні за обвинуваченням (Дмитра Соколова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, (Дмитра Соловйова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України, (Світлани Костянецької та Дмитра Лисенка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України, призначити відкрите підготовче судове засідання на 29 жовтня 2024 року о 08:00 у приміщенні ВАКС» , – ідеться в рішенні.

За версією слідства , у 2011-2012 роках начальник управління виробничо-технічної комплектації ЮУАЕС Дмитро Соколов, використовуючи підконтрольні його пособнику бізнесмену Дмитру Лисенку підприємства в якості засобів та знарядь вчинення злочину, зловживаючи своїм службовим становищем, протиправно заволодів грошовими коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» під час здійснення закупівлі обладнання, а саме систем кондиціонування-холодильних та вентиляційних установок. Як з'ясувалося, обладнання закуплено за завищеними цінами, що завдало державному підприємству збитків на суму 12,3 млн грн. Соколова та Лисенка також обвинувачують і в іншій справі про заволодіння на ЮУАЕС.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд слухає ще одного справу про корупцію на ЮУАЕС. У ній обвинувачують колишнього президента НАЕК «Енергоатом» Віссаріона Кіма; його сина Артема; президента DARA Group Едуарда Самоткала; ексбухгалтера ТОВ «Уніс-Центр» і ТОВ «Арстрейд» Світлану Костянецьку та її сина Антона; Дмитра Лисенка, Сергія Юркевича, Олексія Масолобова, Олексія Рибака, Юрія Дмитренка і Володимира Богатчука.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

ВАКС призначив засідання у ще одній справі про збитки Південноукраїнської АЕС

Джерело: www.slovoidilo.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua