У "Дії" закрили бронювання працівників від мобілізації: що відомо

21 жовтня 2024 р. 12:20

21 жовтня 2024 р. 12:20


На порталі "Дія" призупинили можливість бронювання військовозобов'язаних працівників від мобілізації як мінімум до 15 листопада.

Якщо у розділі послуг "Бронювання" намагатися подати заяву, то система інформує про наступне: "Послуга тимчасово закрита. До 15 листопада триватиме аудит заброньованих військовозобов'язаних. Повідомимо про відновлення сервісу, тож стежте за оновленнями".

Фото 2 — У "Дії" закрили бронювання працівників від мобілізації: що відомо

Чому призупинили бронювання?

Він нагадав, що визначають "критичність" підприємства відповідні профільні міністерства, та обласні та військові адміністрації.

"Там є відповідний перелік критеріїв, і таким чином підприємство може потрапити під критичність. Далі таке підприємство отримує квоту 50% від загальної чисельності військовозобов’язаних", - написав Федієнко.

За його словами, дуже важливо перевірити, в першу чергу як надавалась критичність обласними, військовими, цивільними адміністраціями.

Він підкреслив, що не менш важливо провести аудит на підприємствах, чиї працівники, маючи бронювання, виїхали за межі України та не повернулись, а також запровадити відповідний механізм запобіжник під час визначення бронювання.

"Я думаю що ні для кого не секрет, коли керівник підприємства залишав невелику квоту, а в разі, коли його працівника десь зупиняли представників центру комплектування, одразу подавав його на бронювання. Цифровізація - це корисна річ, але не варто під час війни цим було зловживати. І звісно, заборонити виїзд заброньованим за межі України або під гарантії керівника підприємства, що його працівник повернеться", - зауважив Федієнко.

В Україні проведуть аудит "критичних" підприємств

Раніше повідомлялося, що до 15 листопада в Україні проведуть аудит підприємств , які мають статус критичних і отримали його від органів місцевого самоврядування. Але у Міноборони обіцяли, що бронювання працівників на цей час не призупинятимуть.

Натомість у ЗМІ з’явились неофіційні повідомлення про рішення уряду фактично призупинити процес бронювання співробітників до 15 листопада.

Проводять аудит на тлі зростання кількості людей, заброньованих від мобілізації: ще у липні їхня кількість становила понад 500 тисяч людей, а за кілька місяців зросла удвічі і нині перевищує мільйон.

У "Дії" закрили бронювання працівників від мобілізації: що відомо

Джерело: delo.ua (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua