Споживання електрики різко зросло через похолодання

21 жовтня 2024 р. 14:01

21 жовтня 2024 р. 14:01


В Україні споживання електроенергії зростає на тлі похолодання, споживачів закликали включати потужну техніку вдень, а не вранці та ввечері.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Споживання електрики різко зросло через похолодання

«Споживання зростає. Сьогодні, 21 жовтня, станом на 9:30, воно було на 6,3% вищим, ніж попереднього робочого дня – у п’ятницю, 18 жовтня», – йдеться в повідомленні.

За даними Укренерго, причина суттєвого зростання споживання – зниження температури повітря на всій території України та масове використання обігрівачів, зокрема – у вечірні години.

«В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому користуватись потужними електроприладами краще у період найефективнішої роботи сонячних електростанцій – з 10:00 до 16:00», – закликали до компанії.

Імпорт енергії відбуватиметься протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови загальним обсягом 6790 МВт-год.

Нагадаємо, раніше в Укренерго розповіли, за яких умов зима зможе пройти без вимкнення світла. Також енергетики заявили, що накопичили втричі більше обладнання перед цією зимою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Споживання електрики різко зросло через похолодання

Джерело: www.slovoidilo.ua (Економіка)