"Укрзалізниця" отримала нового очільника: хто ним став

21 жовтня 2024 р. 14:20

21 жовтня 2024 р. 14:20


Кабінет Міністрів України за поданням наглядової ради АТ «Укрзалізниця» призначив Олександра Перцовського головою правління компанії строком на три роки.

Зазначається, що Олександр Перцовський працює в АТ «Укрзалізниця» з 2020 року. Дотепер він обіймав посаду члена правління та відповідав за пасажирський напрям.

До завершення контракту з Укрзалізницею Євген Лященко, який з березня 2023 року до сьогодні займав посаду голови правління, продовжить працювати на посаді члена правління.

Крім того, з посад членів правління Укрзалізниці звільнено Володимира Крота, Ореста Логунова та Антона Мішина.

Хто такий Олександр Перцовський

Перцовський з 2010 по 2016 рік працював у найбільшій логістичній компанії світу Deutsche Post DHL Group. За шість років роботи пройшов шлях від консультанта до керівника з розвитку бізнесу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні з штаб-квартирою в Сінгапурі.

З жовтня 2016 року він обіймає посаду першого заступника генерального директора "Укрпошти". Олександр Перцовський, як і його начальник Ігор Смілянський прославився величезною зарплатою. Про це повідомляли "Українські новини".

За даними Національного агентства з питань запобігання корупції, в 2017 році 32 працівники "Укрпошти" отримували зарплату в розмірі понад 1 млн гривень.

Влітку 2020 року з'явилася інформація про те, що Олександр Перцовський — один з шести головних претендентів на посаду керівника АТ "Укрзалізниця".

Диплом фінансиста Перцовський отримав в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (2008). Також він навчався в американській Brandeis International Business School (2010).

"Укрзалізниця" отримала нового очільника: хто ним став

Джерело: delo.ua (Бізнес)