В Україні не підніматимуть тарифи: у рішеннях МВФ немає таких вимог

21 жовтня 2024 р. 21:30

21 жовтня 2024 р. 21:30


Оновлений Меморандум Міжнародного валютного фонду (МВФ) за підсумками п'ятого перегляду програми Механізму розширеного фінансування (EFF) не містить зобов'язань для України щодо підвищення тарифів на енергоносії. Про це повідомило Міністерство фінансів України.

Міністерство уточнило, що Україна вже пройшла п'ять переглядів програми, і щоразу вимоги МВФ оновлюються, але новий меморандум від 18 жовтня не передбачає нових зобов'язань, включно з підвищенням тарифів на енергоносії. Під час обговорень, підвищення тарифів розглядалося як один із варіантів вирішення проблем в енергетичному секторі, викликаних війною, але його реалізація можлива тільки за умови достатнього захисту вразливих домогосподарств.

Програма EFF, яка була затверджена в березні 2023 року, передбачає кредитування на суму 15,6 млрд доларів як частину ширшого пакета підтримки України на 122 млрд доларів. Метою програми є зміцнення фіскальної, зовнішньої та фінансової стабільності країни. У 2024 році Україна має отримати за програмою 5,3 млрд доларів.

Ця підтримка була вперше надана країні, яка перебуває у стані війни, і координується з Європейським Союзом, США та країнами "Великої сімки", які також надають фінансову допомогу Україні для покриття дефіциту бюджету.

В Україні не підніматимуть тарифи: у рішеннях МВФ немає таких вимог

Джерело: socportal.info (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua