Мер Львова розповів, чи можливо відкрити аеропорт: питання обговорюється з експертом

21 жовтня 2024 р. 23:16

21 жовтня 2024 р. 23:16


Польоти над Україною закриті від початку повномасштабного вторгнення, і впродовж останніх двох років обговорювали різні варіанти часткового відкриття повітряного простору, однак практичних рішень поки що не ухвалено. Львів розглядають як одного з потенційних кандидатів на відновлення роботи аеропорту. У 2023 році це питання порушували кілька разів, і було проведено переговори з міжнародними авіакомпаніями, включно з Ryanair, яка висловила інтерес до повернення на український ринок після закінчення війни.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков у березні 2024 року повідомив, що Україна веде офіційні переговори зі США та ЄС про відновлення авіасполучення. Міжнародні партнери отримали пропозиції щодо можливої роботи ринку авіаперевезень в умовах воєнного стану. Деякі європейські авіакомпанії виявили інтерес до відновлення польотів.

Однак ситуація з іншими аеропортами, такими як "Ужгород" у Закарпатській області, залишається складною . Попри технічну готовність, аеропорт закритий для регулярних рейсів і переданий в управління Міністерству внутрішніх справ для створення хаба авіазабезпечення цивільного захисту.

Для відкриття хоча б одного аеропорту в Україні потрібне значне посилення систем протиповітряної оборони (ППО) і допомога союзників. На думку представників Офісу президента, 2024 рік може стати вирішальним у цьому питанні .

Мер Львова розповів, чи можливо відкрити аеропорт: питання обговорюється з експертом

Джерело: socportal.info (Економіка)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua